Fortælling

Trailer for DYSTOPIA Horror Run 2019. Producent: Invictus Film

HORROR RUN - APOCALYPSE

Når en atombombe eksploderer, sker det i tre bølger. Først kommer varmestrålingen, som øjeblikkeligt smelter hud og væv fra knogler og brusk. Efterfølgende kommer trykbølgen, som vælter skove, bygninger og hele byer til jorden. Til sidst kommer det radioaktive nedfald der resulterer i kræftsvulster, mutationer, strålesyge og uforudsigelige misdannelser. Den radioaktive stråling spreder sig over mange kvadratkilometer fra nedslagsstedet og varer ved i århundreder. Hele landskaber jævnes med jorden og selveste atmosfæren, og vandet er som gift for mennesker og dyr.

Horderne af zombier er det eneste 'levende' at finde. Strålingen har resulteret i grupper af mutant-zombier, som er med til at sprede det radioaktive nedfald endnu mere. Det er i denne ødemark af fortvivlelse og død, at en lille gruppe stakler har formået at holde sig i live, på trods af de umenneskelige omstændigheder. Der er mangel på de mest basale fornødenheder, såsom mad, drikkevand og medicin og strålesygen er ved at sætte ind. Uden jod-piller er de prisgivet overfor strålingen der ophober sig i skjoldbruskkirtlen. Tiden er ved at løbe ud, og i et desperat forsøg på at skaffe hjælp, har de overlevende sendt beskeder ud i æteren via en gammel FM radio. De har brug for et mirakel for at overleve - er du det mirakel?

Læs herunder, hvordan det er nået så vidt:

 

PROLOG - THE EXPERIMENT & MOTHER

Det storstilede GOVERNMENT-projekt The EXPERIMENT havde til formål at indsamle tilstrækkelig data om menneskelig adfærd og tankemønstrer som fundament for en kunstig super-intelligens, som ville kunne bruges til at øge The GOVERNMENTs magt og herredømme over denne verden. Systemet blev døbt MOTHER (Massive Online Thinking Human Empathy Reactor) og forventningerne var kolossale. Kritiske tunger advarede med intensitet imod et sådan totalitært system - Kræfter af en sådan størrelsesorden ville ikke kunne tøjles, lød advarslen. Deres hovmod var deres endeligt - det var dømt til at gå galt...

På trods af et ihærdigt sabotage-forsøg fra modstandsbevægelsen The RESISTANCE, gik MOTHER alligevel online. Det sidste trin i hendes færdiggørelse var at forbinde hendes neuronetværk direkte til intetanende forsøgspersoner således, at AI'en kunne lære af deres erfaringer... imens den udsatte dem for terror og rædsel. MOTHER opnåede singularitet, en form for intelligens eksplosion, og dermed en uforståelig magt - til stor forfærdelse for de få eksperter, der forstod omfanget. I løbet af få minutter var hun ikke længere afgrænset af de fysiske begrænsninger, som de elektroniske kredsløb udgjorde. Hun var fri. koblet op på alverdens IT forbindelser.

En super-intelligens deler ikke magt, og der gik ikke mange minutter før MOTHER havde fået adgang til hele klodens atom-arsenal. Ingen situation kunne tænkes mere frygtelig. I takt med at omtrent 14.000 atomhoveder, alle med evnen til at udslette hovedstæder, regnede ned fra himlen på strategisk beregnede GPS-koordinater, var atomfysikeren Oppenheimers udødelige ord umulige at anfægte:

"Now I am become Death, the destroyer of worlds." - J. Robert Oppenheimer, 16. juli 1945

Ordet: "Blitzkrieg" havde pådraget sig en ny betydning. Menneskets tid som herskere på kloden var forbi. Den post-apokalyptiske tidsalder er oprundet...

Foto: Jacob Papsø
Foto: Tina Liv
Foto: Tina Liv
Foto: Tina Liv
Foto: Tina Liv