Historien

År 2021: Fascistiske diktaturer skyder op overalt i Europa. På rekordtid er velfungerende retsstater blevet afmonteret, og den danske regering frygter, at en invasion er lige om hjørnet.

De paranoide lovgivere indfører en ny sikkerhedspolitik: Domstolene er nu overflødige i sager om spionage, systemkritik og politisk aktivisme. Er der begrundet mistanke, skal lovovertræderen henrettes.

Din nabo har stukket dig for en beskeden dusør, og sammen med en lille håndfuld af andre uskyldigt dømte sidder du på dødsgangen i Statsfængslet. Bliver du mon henrettet i dag? Om en uge? Snart behøver du ikke fundere over det mere.

Netop som alt ser mest sort ud, bliver du ført ind på fængselsinspektørens kontor. Han fortæller, at de indsatte er begyndt at forsvinde i stadigt større antal. Overvågningsbåndene viser intet og eftersøgningerne giver ingen fangst. Han kan snart ikke holde forsvindingerne hemmelige længere.

Han tilbyder dig og dine medfanger en benådning, hvis I er villige til at lede efter de forsvundne fanger i skakterne under fængslet. Ingen ved hvor gamle de er, eller hvor dybt de strækker sig. Dog ved man, at de ikke fører ud. Kun ned.

Du har intet andet valg, end at drage ned i mørket og find de forsvundne fanger. Men spørgsmålet er, om fængselsinspektøren har fortalt hele sandheden.

For det siges, at skakterne engang husede et underjordisk samfund, hvor vanvid, perversioner og kannibalisme herskede. Og nu er en gennemtrængende dunst af blod og kropsdele igen begyndt at sive op gennem kælderristene.

En frygtelig tanke strejfer dig, idet du bevæger dig ned i fængselskælderen: Hvad hvis der venter dig en straf værre end døden?